«Відкриття власної справи – це не лише втілення мрії, а й мій внесок у наближення Перемоги»

  • 239

Фото без опису
 

Переробка зернових культур – це бізнес-ідея мешканця Злинської громади підприємця-початківця 25-річного Максима Письменного. Вже сьогодні він має позитивне рішення на отримання гранту для створення власного бізнесу за урядовою програмою «єРобота».

Сфера фермерського господарства для нього досить знайома, оскільки це справа життя його батька. На сьогоднішній день тато є керівником фермерського господарства «АГРОНІК-СТАР».

Навчався Максим Письменний у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» за спеціальністю «Галузеве машинобудування». Паралельно тривалий час працював у сфері економіки фінансовим менеджером. Планів на майбутнє було чимало. Однак, доля розпорядилася інакше – запровадження воєнного стану в Україні.

«Мій дім у Києві постраждав від обстрілів, тому я, звичайно, повернувся на малу Батьківщину, де не збирався сидіти без діла. Вирішив втілювати бізнес-ідею щодо переробки сої на макуху та соєве масло, адже маю досить сприятливі умови для реалізації своїх планів, адже приміщення, доступ до достатньої кількості сировини та електроенергія – все в наявності», - зазначив молодий чоловік.

Поспілкувавшись із друзями, які тільки-но починають фермерську діяльність, Максим Письменний дізнався про можливість отримання гранту за програмою «єРобота».

Тож, ознайомившись детальніше з умовами отримання грантів на розвиток бізнесу, зрозумів, що всі умови прийнятні. Він зареєструвався через «Дію», ретельно підготував бізнес-план та успішно презентував його фахівцям Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Серед планів щодо реалізації власної бізнес-ідеї, аби запустити процес переробки зернобобових і олійних культур, йому необхідно придбати маслопрес шнековий та лінію фільтрації, що забезпечує очищення олії від механічних домішок і важких жирів.

«Це безвідходне виробництво, за моїми переконаннями, матиме перспективне майбутнє, його треба розвивати, адже я впевнений в успіху своєї справи»,  - зазначив підприємець-початківець.

Щодо створення нових робочих місць, то їх підприємець планує створити два. І це він зробить разом з районною філією, адже добре розуміє, що наразі є безробітні, які мають бажання працювати і бути корисними.

«Кожен робить свій внесок задля нашої спільної перемоги: хтось боронить територіальну цілісність України та виборює свободу народу, а хтось  підтримує економіку для її збереження та розвитку. Наразі відкриття власної справи – це не лише втілення мрії, а й спільна допомога у наближенні Перемоги. Я впевнений, що вона близько, адже разом – ми сила!», - впевнений Максим.

Є бізнес-план? Умови надання гранту читайте за посиланням https://cutt.ly/WXk8T37

Є запитання щодо отримання мікрогрантів? Телефонуйте за номером: (0522) 32 28 41

Ми є й у Telegram-каналі https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості