Крокуємо разом до майбутньої професії: як учням допомагають визначитись у сфері діяльності

  • 93

Фото без опису

 

Яку професію обрати? Рано чи пізно таке питання ставить собі майже кожен.

Вибір професії – це важливий етап в житті кожної людини, до якого потрібно підійти відповідально. А тому, чим більше інформації буде мати той, хто стоїть на порозі вибору професії, тим легше і впевненіше він визначиться зі своїм професійним шляхом.

У рамках профорієнтаційної роботи фахівці служби зайнятості працюють із учнівською молоддю, аби допомогти їм легше орієнтуватися у світі професій та організовують профорієнтаційні заходи «Моя майбутня професія».

До прикладу, задля ознайомлення «із середини» випускників з професіями, які готує Донецький державний університет внутрішніх справ, фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості разом із курсантами навчального закладу проводять пізнавальні інтерактивні заходи під назвою «Моя майбутня професія».

На таких заходах його учасники за допомогою майстер-класів, інтерактивних ігор, вікторин мають можливість обговорити фактори, які впливають на вибір майбутньої професії та помилки при їх виборі.

Курсанти розповідають про особливості служби та перспективи здобуття вищої освіти у ЗВО зі специфічними умовами навчання. Також є змога презентувати відеоролики про факультети університету.

Показові виступи з фізичної підготовки, майстер-клас з карате та правова бліц-вікторина від курсантів та курсанток додають зустрічі активності з боку підлітків, за що останні можуть отримати призи у вигляді профорієнтаційної продукції ЗВО.

Жваве спілкування дозволяє учнівській молоді не лише отримати корисну інформацію про актуальні професії та навчальні заклади, у яких можна здобути омріяну професію, а й дізнатися про усі нюанси здобуття професій та можливості працевлаштуватися після закінчення навчання.

До семінарів долучають і батьків учнів для інформування щодо сучасних підходів професійного самовизначення, тенденцій та перспектив ринку праці та  допомоги у професійному виборі їхніх дітей.

Крім того, старшокласникам, які стоять на порозі професійного вибору, за допомогою тестових методик фахівці центрів зайнятості та філій допомагають  дізнатися чимало цікавого і нового про себе, свої професійні схильності та здібності, краще зрозуміти власні професійні інтереси.

Стоїте на порозі вибору професії? Не можете визначитись із професійним майбутнім? Фахівці Державної служби зайнятості допоможуть вам у цьому. Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, які вказані тут:  https://cutt.ly/eKruj8L.

Також ми є у Telegramt.me/dcz_kir.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості