Що змінилось в питаннях оформлення дозволів для застосування праці іноземних високооплачуваних професіоналів?

  • 153

Фото без опису

 

З 15 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України від 21 вересня 2022 року № 2623-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном». Зокрема, до Закону України «Про зайнятість населення» внесені зміни у частині видачі дозволів на застосування праці іноземців. А саме, виключено термін «іноземні високооплачувані професіонали» та норми, що регулюють особливості видачі дозволів окремим категоріям іноземців, у тому числі на застосування праці іноземних високооплачуваних професіоналів (заробітна плата складає не менше 50 мінімальних заробітних плат).

Зазначені зміни не позбавили роботодавців права на оформлення дозволів на застосування праці іноземців, яким гарантується високий рівень заробітної плати. Оформлення дозволів для такої категорії іноземців здійснюється на загальних підставах.

Довідково. Особливості залучення до роботи висококваліфікованих іноземних спеціалістів і робітників, потреба в яких є відчутною для національної економіки, визначені Законом України «Про імміграцію» https://cutt.ly/0NtQ68r Для цієї категорії іноземців не потрібно оформлювати дозволи в Державній службі зайнятості. Такі іноземці буквально не належали до категорії іноземних високооплачуваних професіоналів (у розумінні Закону України «Про зайнятість населення»).

Роботодавці, які наразі застосовують працю іноземних високооплачуваних професіоналів, можуть (після закінчення строку дії дозволів) розглянути питання про застосування їх праці як висококваліфікованих іноземних спеціалістів і робітників (з додержанням відповідних норм).
Є питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування.

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості