Понад 300 переселенців припинили трудові відносини з роботодавцями в односторонньому порядку

  • 91

Фото без опису

В умовах запровадження воєнного стану в областях, де проводяться (проводились) активні бойові дії, громадяни, які вирішили переїхати в іншу місцевість, не завжди мали можливість узгодити з роботодавцем всі питання власного звільнення та отримати трудову книжку із внесеним до неї відповідного запису.
Відповідно до чинного законодавства про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб визначено, що внутрішньо переміщена особа має право припинити такий трудовий договір в односторонньому порядку, подавши до базового центру зайнятості/філії за місцем проживання заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору ( ст. 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»).

Водночас центр зайнятості за місцем проживання внутрішньо переміщеної особи у день припинення трудового договору повідомляє про це роботодавця (будь-якими засобами комунікації, у тому числі електронними) та територіальні органи Пенсійного фонду України і Державної податкової служби.

Датою припинення трудового договору буде день, наступний за днем подання такої заяви.

Так, наразі до центрів зайнятості та філій Кіровоградського обласного центру зайнятості 309 внутрішньо переміщених осіб подали заяви для припинення трудових відносин з роботодавцями в односторонньому порядку.

Є питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте. Контакти тут: https://cutt.ly/OJ48QYR

Ми є у Telegram - https://t.me/DCZWorkNowBbot


Кіровоградський обласний центр зайнятості