Яким способом можуть бути подані роботодавцем документи для отримання дозволу на застосування праці іноземців?

  • 121

Фото без опису

Нагадаємо, що з 15 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном», яким внесені зміни до Закону України «Про зайнятість населення».

Зокрема, стаття 42-2 цього Закону викладена в новій редакції. Частина 4 її визначає, що документи для отримання дозволу на застосування праці іноземців подаються до територіального органу Державної служби зайнятості роботодавцем або його уповноваженою особою у паперовій формі в один із таких способів:

  • особисто під час прийому посадовими особами суб’єктів звернення;
  • шляхом направлення поштового відправлення з описом вкладення;
  • через центр надання адміністративних послуг.

Крім того, передбачена можливість подання роботодавцем документів для отримання дозволу на застосування праці іноземців в електронній формі через:

  • електронний кабінет роботодавця на офіційному вебсайті територіального органу Державної служби зайнятості або інші державні електронні системи онлайн-послуг із використанням електронного підпису та з проходженням процедури верифікації.
  • Єдиний державний веб-портал електронних послуг, у тому числі через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування (за наявності технічної можливості).

Звертаємо увагу, що наразі, такі електронні варіанти подання документів ще технічно не реалізовані.

Довідково. Ознайомитись з інформацією про режим роботи центрів надання адміністративних послуг можна на їхніх вебсторінках, зокрема на вебресурсі Центру надання адміністративних послуг міста Кропивницького “Прозорий офіс” за посиланням https://cutt.ly/PNtQg0C

Є питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування.

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості