ПОВІДОМЛЕННЯ про зміну тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами

  • 160

Фото без опису
Відповідно до вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, комунальне підприємство «Гайворонський комунальник» повідомляє про наміри зміни вартості на послуги з поводження з побутовими відходами, з подальшим коригуванням окремих статей витрат. На сьогодні тариф не забезпечує підприємству повного відшкодування економічно обґрунтованих витрат.
Причиною зростання собівартості в першу чергу є ріст паливно-мастильних матеріалів та мінімальної заробітної плати. В тарифі на послугу з поводження з побутовими відходами, який діє з 2019 року, вартість дизпалива 27,00 грн. та заробітна плата – 4173,00грн., станом на сьогодні дизпаливо – 53,00грн (ріст на 82%), заробітна плата – 6500,00грн (ріст на 56%).
Таким чином, для усунення негативного впливу вище перелічених факторів виникла потреба в коригуванні тарифу.
В середньому тариф на послугу з поводження з побутовими, що надається підприємством, підвищиться на 75% та становитиме 35 грн з однієї особи в місяць та 229,08 грн за кубічний метр.
Зазначені тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами планується ввести в дію з 01 грудня 2022 року.
Пропозиції та зауваження щодо намірів КП «Гайворонський комунальник» змінити тарифи на надання послуг з поводження з побутовими відходами від фізичних та юридичних осіб приймаються в письмовому вигляді протягом 14 календарних днів з дати опублікування оголошення за адресою: м. Гайворон, вул. Каштанова, 3 або у Гайворонській міській раді каб. 8.