ЯК СИСТЕМА БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ СПІВПРАЦЮЄ ЗІ СЛУЖБАМИ ПІДТРИМКИ ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

  • 262

Фото без опису

 Зазвичай люди, які зазнали домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, насамперед звертаються по допомогу до правоохоронців та спеціалізованих служб. А вже звідти їх перенаправляють до фахівців системи безоплатної правової допомоги.

! За даними Національної соціальної сервісної служби України сьогодні в Україні працюють 685 спеціалізованих служб підтримки осіб постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Серед них – притулки, кризові кімнати, денні центри соціально-психологічної допомоги, спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги та інші заклади та установи.

 «Місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги налагодили співпрацю з 80% служб, де надається підтримка постраждалим від домашнього насильства. У таких закладах та установах розміщені інформаційні матеріали про систему БПД та порядок отримання безоплатної правової допомоги. Фахівці спеціалізованих служб перенаправляють постраждалих, яким потрібна правова допомога, до юристів системи БПД. За потреби в приміщеннях цих служб працюють консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги», – розповіла начальниця відділу з питань гендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству управління забезпечення доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги Діана Бабаян.

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3s7TH13

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid