ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПОЧАТОК РОБОТИ КОМІСІЇ ПРО НАЙМЕНУВАННЯ (ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ)

  • 324

Фото без опису

Розпочала свою роботу комісія про найменування (перейменування) вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів розташованих на території Гайворонської міської територіальної громади по перейменуванню вулиць, які походять від назв російських міст чи названі на честь російських і радянських культурних діячів, а також щодо визначення нових найменувань топонімів на території громади.

На засіданні комісії було розглянуто пропозиції старост, виконавчого комітету Гайворонської міської ради, членів комісії від громадськості у яких йшлося про необхідність перейменування вулиць, провулків, площ, по населених пунктах громади . Особливої актуальності це набуло через розпочату загарбницьку війну росії на території України, що супроводжується агресивними діями проти мирного населення. На комісії було проаналізовано дані по вулицях громади названих іменами російських діячів тощо.

Членами комісії були надані відповідні пропозиції, розгляд яких відбувся на засіданні. У результаті обговорення було сформовано та затверджено орієнтовний першочерговий перелік вулиць, провулків, по громаді, які мають російське походження.

https://drive.google.com/file/d/1qm-XX2joj-AeE2_kj9LHt_JRmq4jYtf5/view?fbclid=IwAR13Nckybs3mzXnmbxP-kAUQkpsUxNSzM84aWTjtHwxyzOcJtum-D4bGRoQ

Прийнято рішення підготувати інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення терміном до 28 жовтня 2022 року, щодо перейменування вулиць та провулків та розмістити його на офіційному сайті Гайворонської міської ради і в місцевій пресі

На наступне засідання комісії планується узгодження списку об’єктів топоніміки для перейменування та обговорення пропозицій з урахуванням думки громадськості щодо їх нових назв.

Свої пропозиції просимо надсилати на електронну адресу Гайворонської міської ради haivoron_miskrada@i.ua, з позначкою у темі «ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ» у формі таблиці, ОБОВ’ЯЗКОВО зазначити повністю прізвище, ім’я по-батькові, номер телефону та адресу особи, яка подає свою пропозицію, щодо зміни назв вулиць та провулків та населений пункт в якому знаходиться вулиця:

Фото без опису