Четверо внутрішньо переміщених осіб даруватимуть тепло олександрійцям

  • 142

 

Близько 50 роботодавців Олександрійщини отримали компенсацію витрат на оплату праці 64 внутрішньо переміщених осіб. Це більше 830,0 тис грн.

Це підприємства сільськогосподарської та переробної галузі, торгівлі, громадського харчування, медицини тощо.

Одним з роботодавців, який плідно співпрацює з центром зайнятості в даному напрямку, є КП «Теплокомуненерго». Так, підприємство  за сприяння Олександрійського міськрайонного центру зайнятості працевлаштувало  4 внутрішньо переміщені особи за посадами слюсар-ремонтник та електрогазозварник-врізальник.

«Сьогодні я вже отримала від держави компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Про неї я дізналася від фахівців Олександрійського міськрайонного центру зайнятості під час семінарів, які я систематично відвідую. Ця державна фінансова підтримка дасть мені можливість не тільки виплатити основну заробітну плату, а й мотивувати відповідальних працівників іншими видами заохочень у вигляді премій», - зазначає керівник підприємства Грибачова Алла.

Ви роботодавець і даєте роботу внутрішньо переміщеним особам? Пропонуємо скористатися урядовою ініціативою та отримати фінансову підтримку.

Самостійно ознайомитись з порядком отримання компенсації можна завітавши на інтернет-ресурс Державної служби зайнятості до рубрики «Роботодавцям», підрубрики «Компенсація роботодавцям за ВПО» або за посиланням: http://surl.li/bthud

Є питання?  Звертайтеся  до центрів зайнятості або філій обласного центру зайнятості за місцем вашої реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Контакти тут https://cutt.ly/OJ48QYR

Довідково. На Кіровоградщині вже ухвалено 444 позитивних рішень про виплату зазначеної компенсації на оплату праці за працевлаштування 625внутрішньо переміщених осіб. Переважна більшість із загальної кількості – це юридичні особи, які використовують найману працю.

Станом на 27.09.2022 року 275 роботодавців отримали компенсацію заробітної плати за 560 працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб отримали 6018,7 млн грн.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості