EU4Skills: розмір заробітних плат працевлаштованих випускників

  • 118

 

Питання розміру заробітних плат випускників закладів професійної освіти – одне із складових дослідження, що проводилося торік у рамках пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

Нагадаємо, що проєкт реалізовано Державною службою зайнятості в 10 областях, у т.ч. й на Кіровоградщині, у рамках програми Європейського Союзу «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

За результатами опитування випускників встановлено, що в цілому отримують заробітну плату:

  • вище 22 тисяч грн - 3% випускників;
  • нижче 10 тисяч грн отримують заробітну плату 72% випускників.

За групами професій, отримують заробітну плату нижчу 10 тисяч грн, найбільше серед професій з приготування страв та напоїв, персональних та побутових послуг (по 89%), торговельних професій (85%), сільськогосподарських професій (83%), професій залізничного транспорту (81%).

Заробітну плату вищу 10 тисяч грн отримують за групами професій металообробки (35%), будівельних професій (33%), бухгалтерських працівників (31%).

Скільки заробляють працівники, які  мають професійну освіту читайте на лендингу промоакції «Все працює завдяки нам» https://cutt.ly/BCpEsFp

Довідково. «Все працює завдяки нам» – назва іміджевої комунікаційної кампанії, яку проводить Міністерство освіти і науки України. Вона має на меті змінити ставлення підлітків та дорослих до професійної освіти. Складовою цієї кампанії є  лендинг, який  складається з головного промовідео (https://thanks-to-us.in.ua) та   8 історій молодих випускників профтехів, які розповідають про свій шлях до професії, її цінність та значення.

Є питання сфери зайнятості? Контакти тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

 

#EU4Skills #служба_зайнятості #іміджева_кампанія