ДЕРЖАВНА ДОПОМОГА НА ГЕКТАР ЗЕМЛІ ТА НА КОРОВУ

  • 1451

Фото без опису

Бюджетна субсидія на один гектар землі та дотація за утримання великої рогатої худоби – така фінансова підтримка надаватиметься фермерським господарствам та іншим сільгоспвиробникам у 2022 році, для того, щоб отримати кошти, необхідно мати у власності чи користуванні від 1 до 120 гектарів землі сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Бюджетна субсидія для сільськогосподарської діяльності становить 3 100 гривень на один гектар, але не більше ніж 372 000 гривень для одного отримувача.

Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів надається у розмірі 5 300 гривень на одну корову, але не більше ніж 530 000 гривень для одного отримувача.

Заявку на отримання бюджетних коштів потрібно подати через особистий електронний кабінет Державного аграрного реєстру (https://www.dar.gov.ua/) до 15 листопада 2022 року включно.

Перед поданням заявки аграрії мають зареєструватися в Державному аграрному реєстрі. Після реєстрації вся ключова інформація про виробника автоматично підтягується і може ним використовуватися.

Сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, має заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копії документів і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті Державного аграрного реєстру в режимі реального часу.

Фінансову підтримку сільгоспвиробники отримають вже цього року.

За практичною допомогою можете звернутися в міську раду кабінет № 10.