Які зміни відбулися у законодавстві щодо напрямів витрат, що можуть бути покриті за рахунок мікрогрантів?

  • 126

 

Нагадаємо, що напрями витрат, покриття яких відбувається за рахунок мікрогрантів, визначені у пункті 5 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738. На нашій сторінці вже була розміщена інформація з цього питання.

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2022 № 903 (набрала чинності 17.08.2022) внесено зміни до вказаного Порядку. Зокрема, викладено в новій редакції вказаний пункт 5.

На відміну від попередньої редакції пункту, покриття за рахунок мікрогрантів відбуватиметься також щодо витрат на:

  • закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, тварин, товарів та послуг, пов’язаних з виробництвом продукції / наданням послуг (якщо такі витрати становлять не більше 20% розміру мікрогранту);
  • послуги маркетингу та реклами (якщо така послуга становить не більше 10% розміру мікрогранту);
  • орендну плату за обладнання (якщо вона становить не більше 10% розміру мікрогранту);
  • використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

Примітка. З інформацією щодо змін відносно мікрогрантів можна ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://cutt.ly/YXcsP1N

У вас є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості