Чи врегульовані процедурні питання сплати штрафу за порушення законодавства щодо реклами послуг із працевлаштування?

  • 116

Фото без опису

 

Як відомо, обмеження щодо змісту оголошень (реклами) про вакансії встановлені статтею 24-1 Закону України «Про рекламу». Цим же Законом встановлена відповідальність за порушення порядку розповсюдження такої реклами – передбачена штрафна санкція у 10-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Так, процедурні питання сплати штрафу за порушення законодавства щодо реклами послуг із працевлаштування врегульовані Порядком сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог Закону України «Про рекламу» щодо реклами послуг із працевлаштування, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2022 № 863 (набрала чинності 10.08.2022). 

Зазначаємо, що штраф сплачується на підставі розпорядчого документа (розпорядження, постанова) Держпраці, прийнятого на підставі акта перевірки. Штраф має бути сплачений у 15-денний строк з дня вручення (отримання) розпорядчого документа.

Примітка. Ознайомитися з текстом постанови № 863 можна тут https://cutt.ly/fZ5ZQnH.

До того ж, слід зауважити, що заборони щодо зазначення в оголошеннях (рекламі) про вакансії дискримінаційних вимог, зокрема, щодо статі та віку та пропозиції роботи лише жінкам або лише чоловікам (за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі) передбачені статтею 11 Закону України «Про зайнятість населення».

У вас виникли питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Нагадуємо, що також ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості