Чи передбачені випадки повернення мікрогранту?

  • 176

 

Так, передбачені.

Слід зазначити, що обов’язкова умова договору мікрогранту передбачає створення одного чи двох робочих місць. У разі невиконання цієї умови отримувач зобов’язаний повернути різницю між сумою отриманого мікрогранту та фактично сплаченими податками, зборами (обов’язковими платежами), єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Це передбачено п. 20 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738.

Відповідне рішення приймається обласним центром зайнятості. Отримувач здійснює повернення зазначеної різниці АТ «Ощадбанк» не пізніше останнього робочого дня місяця, у якому спливає трирічний строк реалізації проекту.

Крім того, зазначений Порядок передбачає (п. 23) повернення невикористаних коштів АТ «Ощадбанк» на рахунок Мінекономіки протягом трьох операційних днів після завершення цього строку. У якому разі це здійснюється? Якщо мікрогрант не використано отримувачем протягом 6 місяців з дати його отримання або використано не в повному обсязі протягом зазначеного періоду.

Примітка. Отримати окрему інформацію щодо мікрогрантів можна на Порталі Дія (у т. ч. у форматі «Питання та відповіді») за посиланням https://cutt.ly/fZ5GXvJ.

У вас виникли питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Нагадуємо, що також ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості