Чи інформують шукачів роботи про проведення суспільно корисних робіт?

  • 129

Фото без опису

 

Так, кар’єрний радник надає інформацію про проведення суспільно корисних робіт під час воєнного стану особам, які шукають роботу. Це здійснюється відповідно до п. 6 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2018 № 792 (із змінами). Така ж інформація надається особам (взятим на облік), які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва без припинення трудових відносин.

Слід зазначити, що п. 20 вказаного Порядку визначено, що у разі відсутності підходящої роботи зареєстровані безробітні направляються на суспільно корисні роботи. Зазначені категорії громадян під час воєнного стану можуть залучатися до суспільно корисних робіт за направленням центру зайнятості.

Примітка. Відмова безробітних від участі у суспільно корисних роботах є підставою для припинення реєстрації та виплати допомоги по безробіттю.

У Кіровоградській області наразі рішення щодо організації суспільно корисних робіт не прийнято.

Ознайомитися з текстом зазначеного Порядку можна на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://cutt.ly/PZBXdTX.

Є питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegram: https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості