БОРОТЬБА З КАРАНТИННИМИ РОСЛИНАМИ

  • 490

Для забезпечення належного санітарного стану нашої територіальної громади та збереження здоров’я мешканців інформуємо про необхідність боротьби з карантинними рослинами. Найпоширенішими в нашій місцевості є амброзія полинолиста та ценхрус довгоголковий.

Амброзія полинолиста – однорічна рослина, розмножується виключно насінням, утворюючи на одній рослині від 80 до 20 000 насінин, які зберігають здатність до проростання від десяти до сорока років. Відзначається великою біологічною активністю, здатна пригнічувати та витісняти не тільки культурні, а й дикорослі рослини.

Ценхрус також є особливо небезпечним карантинним бур’яном, що розмножується насінням, життєдіяльність у ґрунті насіння зберігає протягом п’яти років.

Шановні мешканці, керівники підприємств, установ та організацій! Просимо вас з великою відповідальністю поставитись до проблеми поширення карантинних рослин у нашій громаді, адже саме завдяки своєчасному виявленню та знешкодженню цих рослин ми зможемо перешкодити їх розповсюдженню.