«СМІЛИВА ГРИВНЯ» — НАЦБАНК ОГОЛОСИВ ПРО ЗБІР СТАРИХ КОПІЙОК НА ПОТРЕБИ ЗСУ

  • 494

Фото без опису

Нацбанк запровадив акцію «Смілива гривня», під час якої у відділення банків можна приносити монети, що вже вийшли з обігу, й обміняти їх на кошти для армії.

Протягом наступних трьох місяців (з 1 серпня по 31 жовтня) по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Значна кількість розмінних монет, зокрема номіналами 10 коп. та 50 коп. часто не використовуються громадянами для готівкових розрахунків та лежать у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

У межах акції можна здавати банкноти та монети, які перебувають в обігу. Монети, які перестали бути засобом платежу (номіналом 1, 2, 5, 25 копійок), потрібно спочатку обміняти у відділеннях Ощадбанку, ПриватБанку, Райффайзен Банку чи ПУМБу, а потім переказати на ЗСУ. Список відділень, які приймають такі монети, треба уточнювати у банків.

За ці кошти організатори обіцяють купувати каски, бронежилети, захисні балістичні маски, джгути-турнікети, тепловізори та інші речі, необхідні військовим. Зокрема, амуніція, зброя, ліки, харчування тощо.