Літо-2022: разом до перемоги: «Ким я буду у професійному майбутньому?»

  • 197

Фото без опису

 

«Як визначитися з вибором професії?» - це питання ставлять собі ті, хто на крок ближче наблизився до дорослого життя. Для прийняття правильного рішення необхідно враховувати ряд факторів – власні бажання, психологічні особливості, можливості, а також потреби ринку праці.

А хто знає краще про ринок праці, як не фахівці Державної служби зайнятості? Для того, аби пізнати себе достатньо лише відвідати профорієнтаційні заходи, під час яких можна поринути у світ професій та дізнатися багато корисного для себе.

На одному з інтерактивних заходів «Я і моя майбутня професія» молоді люди, які стоять на порозі професійного вибору, разом із фахівцями Устинівської районної філії обласного центру зайнятості розглянули професії, які користуються попитом на ринку праці регіону. Зокрема, звернули увагу на професію зубного техніка, адже саме вона є затребуваною у громаді.  Вони в  інтерактивній формі знайомилися з історією її виникнення, визначали переваги та недоліки, а також із закладами, у яких її можна опанувати.

Після завершення заходу одна з учасниць поділилася з фахівцями служби зайнятості, що дійсно переконалася – професія зубного техніка – її мрія. «Я люблю дарувати радість людям, тож і професію обрала відповідну. Повернути пацієнтам гарну усмішку – це не проста і дуже відповідальна справа. Але я сподіваюся, що впораюся із цим», - зазначила дівчина.

Маєте бажання дізнатися про те, як обрати професію? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості за місцем вашого перебування або за телефонами, що вказані тут https://cutt.ly/eKruj8L

Маєте професію, яка не користується попитом на місцевому ринку праці, та бажаєте опанувати нову? Державна служба зайнятості організовує професійне навчання. Графік тут https://cutt.ly/jZWBgvL

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості