«Літо-2022: разом до Перемоги!»: обирайте професію правильно разом зі службою зайнятості

  • 121

Фото без опису

 

Як обрати професію, аби у дорослому житті отримувати моральне та фінансове задоволення? Для початку потрібно розставити пріоритети, зрозуміти, які кроки зробити на шляху до професійного успіху. Окреслити план дій допоможе Державна служба зайнятості.

Для цього її фахівці проводять чимало профорієнтаційних заходів, як для учнівської молоді, так і для тих, хто бажає змінити професію.

Наприклад, випускників ознайомлюють з універсальною формулою: «хочу-можу-треба», де «хочу» – це вподобання, інтереси, коло зацікавлень. «Можу» – здібності, нахили, те, що особі добре вдається. «Треба» – професії, які користуються попитом на локальному ринку праці й будуть затребувані у майбутньому, тобто спеціалісти чи професіонали, на яких «полюють» працедавці й готові платити їм велику зарплату.

Тих, хто стоїть на порозі вибору професії, інформують про можливості проходження в режимі онлайн тестування для визначення професійних нахилів, оцінювання власних soft skills, і навіть з’ясування здатності вести власний бізнес. Зокрема, це  безкоштовна Інтернет-платформа Державної служби зайнятості «Профорієнтація та розвиток кар'єри» (http://profi.dcz.gov.ua/tests/).

Чимало корисної інформації можна почерпнути у мобільному додатку  «Центр професійної орієнтації». Він, зокрема містить розділ «Куди піти вчитись» з інформацією про всі навчальні заклади України, а також платформи з дистанційними безкоштовними курсами. Розділ «Цікавий світ професій» містить відео та анімацію про професії, що актуальні зараз та будуть у тренді у майбутньому, а також відеовернісаж професій і поради щодо пошуку роботи.

Про все це йшла мова на інтерактивному онлайн заході, який відбувся для випускників КЗ «Бобринецький ліцей № 2» Бобринецької міської ради Кіровоградської області  в рамках акції «Літо-2022: разом до Перемоги!».

«Кожен має займатися своєю справою, щоб не розминутися з покликанням. Це і буде  запорукою професійного успіху!», - наголосив один  із випускників- учасник заходу Валерій.

Щодо профорієнтаційних заходів, що проходитимуть у рамках акції «Літо-2022: разом до Перемоги!» та отримання консультацій щодо вибору майбутньої професії необхідно звернутися до найближчого центру зайнятості за місцем вашого перебування або за телефонами, що вказані тут  https://cutt.ly/eKruj8L .

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості