СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 558

Фото без опису
Сьогодні, 02 серпня, відбулось засідання 31-ї позачергової сесії міської ради восьмого скликання. Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко. Затвердивши порядок денний депутати перейшли до розгляду нагальних питань. Основна тема сесії – доля малокомплектних сільських шкіл. Питання дуже болюче для всіх, але є фактори, які вказують на те, що це єдине вірне рішення. Дуже часто, на превеликий жаль, ми забуваємо, що школа – це не заради села, школа — це заради надання учням освітньої послуги відповідної якості.  Адже хороша освіта – це не лише школа поруч, але й кваліфіковані педагоги, сучасні кабінети із новітньою матеріально-технічною базою, конкурентне середовище для учнів, яке би їх мотивувало до кращих результатів у навчанні.

Окрім того, сьогодні держава розподіляє кошти на утримання закладів освіти відповідно до кількості учнів. Тобто, чим нижча наповнюваність класів у школі, тим менше коштів для утримання виділяють із державного бюджету. Проблема низької наповнюваності класів характерна і для  деяких закладів освіти нашої громади, а саме: Берестягівської, Мощенської, Тополівської філій КЗ "Хащуватський ліцей" та Соломіївської,  Покровської філій КЗ "Гайворонський ліцей №1". На утримання одного учня в цих малокомплектних закладах на рік витрачається близько 91 700 грн., в той час, як держава виділяє лише 26 360 грн. Тож з метою забезпечення умов для рівного доступу учнів до якісної освіти депутатами прийнято рішення припинити діяльність вищевказаних філій комунальних закладів «Гайворонський ліцей №1» та «Хащуватський ліцей» та внести відповідні зміни до статутів ліцеїв.

Окрім того, затверджено структуру КУ "Центр фінансового та господарського обслуговування закладів освіти" Гайворонської міської ради у новій редакції.

На цьому сесія свою роботу завершила. Ознайомитися з текстами рішень та поіменним голосуванням можна на офіційному сайті міської ради.