ТВОЄ АКТИВНЕ ТВОРЧЕ ЛІТО

  • 252

Фото без опису
Спекотне літо продовжується. Закономірно виникають питання: як в громаді відпочити з користю, чим зайнятися, що зробити для того, щоб цілодобово не просиджувати біля телевізора, телефона чи комп’ютера, «ловити гав» на вулиці, або в парку?… А вихід простий – завітати до бібліотеки та будинку культури. Пропонуємо ознайомитись з невеликою добіркою подій та заходів, які проводилися на минулому тижні:
♦ В Гайворонській міській публічній бібліотеці діти з батьками продовжили виготовляти картини в техніці квілінг та розпочали роботу над лялькою-мотанкою. Майстер-клас провела художник-оформлювач бібліотеки Лариса Смоковенко, яка детально розповіла про технологію та етапи виготовлення ляльки. Також виготовляли різнокольорових метеликів з паперу, а після закінчення заходу відвідали виставкові зали краєзнавчого музею. Під час гри «Бібліотечні лабіринти» читачі Гайворонської дитячої бібліотеки філії №1 за допомогою підказок шукали предмети, пов’язані з героями казок, водночас знайомлячись із відділами та фондом бібліотеки. Під час заняття гуртка «Комп'ютошка» старша група дітей вчилася створювати гру «Арканоїд» в середовищі Scratch в якій за допомогою ракетки потрібно контролювати рух кульки і влучати по цеглинах, щоб запобігти її падіння.
♦ На чергове заняття  гуртка «Умілі ручки» працівники дитячої бібліотеки запросили члена Національної Спілки Художників України, дизайнера, вітражиста, скульптора – Анатолія Вишневського. Художник розповів про себе та свою творчість, показав дітям інструменти, за допомогою яких творяться скульптури. Діти з захопленням ліпили квіти, тварин, посуд та людські фігурки.  
♦ На занятті  гуртка  «Чарівна майстерня» в Вікнинській бібліотеці виготовляли іграшку-левеня з фетру. Під час заходу ознайомилися з цікавими фактами з життя цієї  африканської тварини. Будинок культури поринув з дітворою в кулінарію, провівши майстер-клас із солоного тіста "Улюблені смаколики".
♦ Долинівська бібліотека спільно з Будинком культури провели  музичний коктейль «Музика, яку слухають діти». Відгадували загадки про музичні інструменти, слухали музику та веселились.
♦ В Мощенській бібліотеці проведено заняття гуртка з англійської мови та пізнавальний калейдоскоп "Квіти, які я люблю".
♦ Хащуватська бібліотека спільно з Будинком культури та  КЗ «Гайворонський ЦДЮТ» організували конкурс малюнків на асфальті «Ми малюємо мир».
♦ Червоненська бібліотека продовжує свою роботу в рамках реалізації проєкту «Яскрава бібліотека». Читачка-переселенка цієї бібліотеки, Світлана Бурлай, провела майстер-клас «Іграшка амігурумі».
♦ Берестягівська бібліотека провела пізнавальний калейдоскоп «Метелики і літо». На заході присутні не тільки дізналися цікаві факти про них, а й навчилися робити та розмальовувати їх.
♦ Долинівська бібліотека організувала майстер-клас по виготовленню ангелочків для воїнів, яких при першій нагоді разом зі смаколиками, що випікаються педагогічним колектив передадуть захисникам.
♦ Солгутівський клуб-філія мандрували до музею ''Веселий ерудит", відгадували загадки про музичні інструменти, предмети старовинного побуту і т.д. Ознайомились з предметами  української хати та їх назвами. І звичайно, переглядали улюблені мультфільми.
♦ Соломіївський Будинок культури спільно з бібліотекою провели мистецьку годину "Майстрині живуть поруч". Вчилися створювати прекрасне своїми руками, а саме – паперові квіти на свій стиль і смак. А також переглядали улюблені мультфільми.
♦ Тополівський клуб-філія організував для своїх відвідувачів "Танцювальний марафон".
♦ Покровський Будинок культури розважав дітвору ляльковою виставою "Колобок".
Тож не зволікайте, приєднуйтеся та відпочивайте з користю.