Які зміни відбулися у правовому полі щодо системи кваліфікацій?

  • 178

 

Нещодавно, 17 червня, набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій».

Ним внесено зміни до Кодексу законів про працю України, законів України «Про оплату праці», «Про зайнятість населення» та «Про освіту».

Так, зміни стосуються:

- визначення низки термінів («професія», «трудова функція», «професійна кваліфікація», «часткова професійна кваліфікація»);

- процедури затвердження професійних стандартів;

- діяльності кваліфікаційних центрів, Національного агентства кваліфікацій, галузевих рад з розроблення професійних стандартів.

Ознайомитися детальніше з окремою інформацією щодо Закону України,  його перевагами для роботодавців можна на вебсторінці Федерації роботодавців України за посиланням https://cutt.ly/EKnuDSG.

Якщо у вас виникли додаткові запитання, звертайтеся до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot, за допомогою якого можна отримати додаткову інформацію з поширених питань.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості