СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 507

Фото без опису

Сьогодні, 23 червня, відбулось засідання 29-ї чергової сесії міської ради восьмого скликання. Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко. На початку засідання всі присутні вшанували хвилиною мовчання жертв російсько-української війни.

Перед початком сесії міський голова запропонував внести зміни до порядку денного, виключивши з нього питання про ліквідацію КЗ «Гайворонський міжшкільний навчально-виробничий комбінат», який депутати підтримали. Затвердивши порядок денний зі змінами, депутати перейшли до розгляду питань.

З метою відзначення та вшанування мешканців Гайворонської міської територіальної громади, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у забезпеченні заходів національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії рф проти України встановлено відзнаку територіальної громади міста Гайворон – почесне звання «Захисник України – Герой Гайворонщини» та затверджено Положення про присвоєння почесного звання. Внесенням змін до рішення «Про затвердження Положення про порядок надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам Гайворонської міської територіальної громади» визначено надання одноразової грошової допомоги у розмірі 10 000 гривень членам сім’ї особи, якій присвоєно Почесне звання «Захисник України – Герой Гайворонщини».

Відповідно до наказу Міністерства освіти від 09 листопада 2018 року №1221 «Про затвердження Положення про міжшкільний ресурсний центр» та з метою здійснення ресурсного забезпечення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти, реалізації права на здобуття допрофесійної освіти було прийнято рішення утворити комунальний заклад «Гайворонський міжшкільний ресурсний центр», затвердити його Статут та Положення про проведення конкурсу на посаду директора. Згідно з Статутом закладу Міжшкільний ресурсний центр за своїми видами діяльності здійснює загальну середню освіту, професійну (професійно-технічну) освіту, підготовку водіїв транспортних засобів, позашкільну освіту, створює та забезпечує роботу центру STEAM – освіти, реалізовує профільне навчання в закладах загальної середньої освіти.

З метою впорядкування розгляду питань щодо найменування та перейменування вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів, розташованих на території громади затверджено Положення, а також утворено та затверджено склад комісії.

Керуючись Законом України, постановою Кабінету Міністрів, Порядком передачі в оренду державного та комунального майна та враховуючи рекомендації постійних комісій депутати міської ради внесли зміни до Переліку другого типу об’єктів оренди, які підлягають передачі в оренду без проведення аукціону та затвердили його.

Своїм голосування депутати схвалили текст звернення від Гайворонської міської ради щодо засудження збройної агресії рф проти України та підтримку суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності України.

Окрім того депутати розглянули та прийняли рішення щодо трьох питань з розділу земельних відносин. На цьому сесія свою роботу завершила.

Ознайомитись з текстами рішень та поіменним голосуванням можна на офіційному сайті міської ради.