ЛІТО З БІБЛІОТЕКОЮ

  • 252

Фото без опису

Влітку дітлахи відпочивають від школи, але це не означає, що вони не прагнуть здобути нових знань чи корисно провести час у товаристві своїх кмітливих та допитливих ровесників. Бібліотеки громади традиційно підготували програму на літні місяці. Пропонуємо ознайомитись з невеликою добіркою подій та заходів, які проводилися на минулому тижні:

?Майстер-клас "Казкові Акули" в КЗ "Гайворонська міська публічна бібліотека". Акули борознять океани нашої блакитної планети понад чотириста мільйонів років. Розкопки підтверджують, що деякі з найбільш ранніх видів акул були сучасниками динозаврів. Здавна ці мешканці морських глибин наводять жах на багатьох людей, про них складають легенди, міфи та дивовижні історії. Саме тому в бібліотеці відбувся ще один майстер-клас про незвичайних тварин та казкових героїв «Акул», яких діти разом з батьками робили з кольорового паперу.

?В Гайворонській бібліотеці для дітей філії №1 відбувся майстер-клас з виготовлення квітів та ваз в техніці оригамі.

?В Бандурівській бібліотеці-філії №2 відбувся конкурс на кращий патріотичний малюнок «Все буде Україна». Переможцями стали Петренко Аліна та Федоряк Ельвіра.

?В Берестягівській бібліотеці-філії №3 відбулась ігрова програма «Скажи, хто твій друг?»: читали цікаві оповідання, вірші, з'єднували частини прислів'їв про дружбу, розглядали і вирішували конфліктні ситуації, які виникають у друзів та малювали малюнки для друзів.

?В Вікнинській бібліотеці-філії №5 діти виготовляли брелки у вигляді учасника з гурту «Kalush», а також ознайомились з біографією гурту та проспівали їх пісень.

?Гайворонська бібліотека-філія №6 спільно з Центром культури та дозвілля провели розважальну годину «Веселкова мозаїка»: діти малювали малюнки про літо, відгадували цікаві загадки, брали участь у фізкульт хвилинці, танцювали та співали українські народні пісні.

?В Мощенській бібліотеці-філії №9 відбувся парад малюнків "Казка в гості завітала". Дітки розфарбовували казкових героїв і відгадували з якої саме казки даний герой.

?В Солгутівській бібліотеці-філії №11 відбулась пізнавальна вікторина "З якої це казки?", проведена для діток садочка та школярів 1-4 класів. Дітлахи згадували пісні з казок, відгадували загадки та казкових героїв, а головне – весело та змістовно провели своє дозвілля.

?В Хащуватській бібліотеці-філії №14 відбулась літературна екскурсія "Скарби рідного краю" для внутрішньо перемішених осіб та жителів села. Учасники заходу ознайомились з поезією наших земляків: К.Барановської, М.Джус, К.Блажка, Т.Сотніченко, В.Іванової та інш., які в своїх поетичних рядках описують любов до рідної землі та красу Прибузького краю.

?Напередодні Дня батька в Червоненській б/ф №15 та Гайворонській міській публічній бібліотеці відбулися майстер-класи по виготовленню вітальних листівок до свята. Діти створювали різноманітні привітальні листівки з паперу та писали побажання. Кожен мав змогу створити оригінальні подарунки для татусів від щирого серця.

?В бібліотеці для дітей відбулося заняття гуртка «Комп’ютошка». Діти старшої групи вчилися писати коди для переміщення та рухів об’єктів, створювали гру-платформер в середовищі Scratch. Діти молодшого шкільного віку створювали анімацію руху персонажів в MS PowerPoint.

??Літо триває і двері бібліотеки гостинно відчинені. ????Приходьте, читайте, відпочивайте, спілкуйтеся з друзями!