ЗМІНИ СВІТ ХОЧА Б ДЛЯ ОДНІЄЇ ДИТИНИ

  • 179

Фото без опису

Шукаємо тих, хто бажає створити прийомну сім`ю та взяти на виховання дітей.

Прийомна сім'я - сім'я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні батьки - подружжя або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, які взяли на виховання та спільне проживання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні діти влаштовуються в сім'ю до досягнення вісімнадцятирічного віку або до закінчення навчання у професійно-технічних чи вищих навчальних закладах, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

У разі, коли дитині виплачується пенсія, аліменти, стипендія, інші державні допомоги, розмір допомоги визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами та розміром інших виплат.

Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення за надання послуг у прийомній сім`ї у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на дитину, але не більше півтора прожиткові мінімуми для працездатної особи. У разі затвердження нового рівня прожиткового мінімуму розмір соціальної допомоги та грошового забезпечення перераховується без додаткового звернення прийомних батьків.

Всіх, хто бажає створити прийомну сім`ю та взяти на виховання дітей, просимо звертатися до служби у справах дітей Гайворонської міської ради за адресою:

м.Гайворон, пл. Героїв Майдану, 5, каб. №12.

Не залишайтесь байдужими до долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.