Які зміни відбулись у правовому полі щодо колективних договорів?

  • 182

 

Нагадаємо, 27 травня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників». Згідно з ним, внесено зміни до низки законодавчих актів щодо посилення трудових прав працівників, у т.ч. щодо колективних договорів.

Серед кардинальних змін – відтепер колдоговір укладається не лише на підприємстві, в установі, організації, а й з фізичною особою, яка використовує найману працю. 

Стороною колдоговору може бути безпосередньо така фізична особа або уповноважений її представник. У свою чергу, сторону найманих працівників можуть представляти первинна профспілкова організація або вільно обраний працівниками їх представник.

Примітка. З окремою інформацією щодо зазначеного закону є можливість ознайомитись на Урядовому порталі за посиланням https://cutt.ly/zKw5nPi

Довідково. Зміни щодо колдоговору внесені до Кодексу законів про працю України, Господарського кодексу України, законів України «Про колективні договори і угоди», «Про соціальний діалог в Україні», «Про зайнятість населення».

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості