Понад 170 переселенців розірвали договір з роботодавцями за сприяння служби зайнятості

  • 266

 

Віднедавна внутрішньо переміщена особа, яка не має змоги припинити трудові відносини за пунктом 1 статті 36, статтями 38, 39 Кодексу законів про працю України, у зв’язку з неможливістю продовження роботи за таким трудовим договором за попереднім місцем проживання, має право на розірвання трудового договору в односторонньому порядку.

Необхідно лише звернутися до найближчого центру зайнятості/філії за місцем вашого перебування та подати заяву на ім’я роботодавця.

Датою припинення трудового договору вважатимуть наступний день після подання такої заяви.

Центр зайнятості повідомить:

- роботодавця – будь-якими засобами комунікації, у т. ч. електронними;

- територіальний орган ПФУ; 

- територіальний орган ДПС. 

Якщо у вас виникають запитання стосовно реєстрації в центрах зайнятості/філіях та щодо послуг, які надає служба зайнятості,  звертайтеся за телефонами: +380665818784, (0522) 32-17-68 та (0522) 32-13-28.

Крім того, обласний центр зайнятості має власний Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами, Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград   https://t.me/dcz_kir.

Довідково. З 7-го травня до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості звернулися 172 внутрішньо переміщені особи з проханням сприяти у припиненні трудових договорів із роботодавцями. Більше 50 % отриманих заяв на розірвання трудових відносин надійшло від мешканців Донецької та Луганської областей.