ЗАТВЕРДЖЕНО КАНДИДАТА НА ПОСАДУ КОМАНДИРА ДОБРОВОЛЬЧОГО ФОРМУВАННЯ ГРОМАДИ

  • 961

 

Сьогодні, 04 березня, відбулася офіційна процедура створення добровольчого формування Гайворонської міської територіальної громади.

Формування утворено зборами ініціативної групи жителів територіальної громади у присутності командира військової частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України та уповноважених представників органу місцевого самоврядування Гайворонської громади.

Після чого на позачерговому засіданні виконкому одноголосно було затверджено й кандидата на посаду командира добровольчого формування Гайворонської міської територіальної громади. Місцем дислокації формування запропоновано обрати наше місто.

Згідно з законом, добровольче формування територіальної громади – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають на території громади, та призначений для участі у підготовці та виконанні завдань тероборони в межах своєї громади.

Члени такого формування не є військовослужбовцями, а саме членство у формуванні не звільняє від обов’язку проходження строкової служби, мобілізації, військової служби за призовом осіб офіцерського складу та військової служби за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період.

Діяльність добровольчого формування провадиться під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони.

Підтримуючи ініціативу громадськості щодо створення легітимного формування, міський голова Роман Волуйко побажав добровольцям успіхів у діяльності.