У МІСЬКВИКОНКОМІ

  • 290

Фото без опису

Вчора, 22 лютого, відбулося друге засідання виконкому міської ради, яке вів міський голова Роман Волуйко. На початку засідання міський голова привітав Марину Головкову із зайнятим ІІ місцем в обласному конкурсі "Учитель року-2022" у номінації «Основи правознавства» та вручив їй грамоту Гайворонської міської ради. Нагадаємо, це є одним із найпрестижніших конкурсів професійної майстерності освітян.

Далі перейшли до проєктів, що були винесені на засідання. Першочергово заслухали звіти комунальних закладів та підприємств за підсумками роботи в 2021 році. Роботу керівника КП «Гайворонський комунальник» члени виконкому визнали незадовільною, а роботу КЗ «Гайворонська міська стоматологічна поліклініка» як такою, що потребує суттєвого покращення, щодо звітів КП «Хащуватське комунальне господарство», КНП «Центральна міська лікарня», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», КЗ «Гайворонський міський центр соціальних служб», територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та фінансового управління – роботу визнано задовільною.

Одним із важливих питань стало встановлення вартості харчування учнів пільгових категорій в закладах загальної середньої освіти у 2022 році. Згідно норми, вартість харчування в день одного учня пільгових категорій в закладі загальної середньої освіти становитиме 20 гривень та фінансуватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету. Відповідно до розпорядження голови Кіровоградської ОДА «Про стан та розвиток фізкультурно-спортивних масових заходів на території Кіровоградської області» затверджено план з проведення фізкультурно-спортивних масових заходів на території громади. Задля реалізації державної політики щодо захисту житлових та майнових прав дітей затверджено склад та Положення місцевої комісії з питань формування пропозицій щодо потреби у субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

З метою забезпечення державних соціальних гарантій у сфері житлово-комунального обслуговування, приведення існуючих норм споживання житлово-комунальних послуг до їх фактичного обсягу споживання та дотримання принципу соціальної справедливості під час надання пільг і субсидій виконавчий комітет затвердив норми для користування послугами

??з централізованого водопостачання для населення:

- житлові будинки, обладнані каналізацією – 3,6 куб.м питної води на одну особу/місяць;

- дворові колонки – 3,6 куб.м питної води на одну особу/місяць;

- житлові будинки з централізованим водопостачанням та централізованим водовідведенням без ванни – 2,85 куб.м питної води на одну особу/місяць;

- вуличні водозабірні колонки – 1,5 куб.м питної води на одну особу/місяць;

??з централізованого водовідведення – 3,6 куб.м питної води на одну особу/місяць. У разі відсутності централізованого водовідведення для вивезення рідких відходів – 3,6 куб.м питної води на одну особу/місяць.

Затверджено план основних заходів цивільного захисту Гайворонської міської територіальної громади на 2022 рік та січень-лютий 2023 року. Задля поліпшення естетичного вигляду і експлуатаційного стану елементів благоустрою, санітарного стану території громади в період з 01 березня по 01 червня 2022 року буде проведено відповідні заходи, план яких затвердив виконком.

Також членами виконкому було розглянуто ряд інших питань та прийнято відповідні рішення. З повними текстами рішень можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради.