МУНІЦИПАЛЬНА ЛІГА - РІВНІ ПРАВИЛА ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УСІХ ГРОМАД

  • 363

Фото без опису

Сьогодні, 18 лютого, громади Кіровоградщини утворили Муніципальну лігу. Це консультативно-дорадчий орган при обласній раді, який формується на термін повноважень скликання обласної ради. Присутні обговорили шляхи покращення  інвестиційної привабливості області та можливості залучення інвесторів у громади. Для pеалізації інвестиційного напpямку ствоpять відповідну pаду та каpту інвестиційної пpивабливості області. На пеpшому засіданні Муніципальної ліги пpедставники гpомад висловили пpопозиції і зауваження до статуту оpганізації, а також обpали pобочий оpган ліги — секpетаpіат. Від обласної ради Муніципальна ліга підтримала кандидатуру Юрія Семенюка. Ще по одному представнику обрали від чотирьох районів Кіровоградщини – Гайворонського міського голову Романа Волуйка, Новоукраїнського міського голову Олександра Корінного, Соколівського селищного голову Інну Завірюху та Приютівського селищного голову Андрія Коломійцева.

Своїми завданнями Муніципальна ліга визначила сприяння конструктивній та широкій взаємодії органів місцевого самоврядування в області, спільну роботу над реалізацією проєктів соціально-економічного та культурного розвитку громад, детальне вивчення інвестиційного потенціалу та створення актуальних інвестиційних пропозицій, підготовку дієвої стратегії розвитку області, залучення коштів із обласного та державного бюджетів, ДФРР та інших фондів, програм закордонних партнерів для розвитку громад тощо.

Також Кіровоградською обласною радою започатковується конкурс грантів для розвитку громад. Грантова підтримка відбуватиметься на умовах співфінансування. Голова обласної ради запропонував громадам на розгляд кілька проектних напрямків: сприяння розвитку соціально важливих мікростартапів в громаді, поліпшення екологічної інфраструктури, збереження історико-культурної спадщини.