ВИХОВАНЦІ ІРЦ ГОТУВАЛИ СМАКОЛИКИ

  • 337

Фото без опису

Напередодні Масляної вихованці КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр» почали підготовку до свята та показали свої кулінарні таланти! Свято прощання з зимою та вітання приходу весни є під різними назвами у більшості європейських народів. І всі його святкують однаково — проведенням свят, гулянь та карнавалів, які супроводжуються смачною традиційною їжею. Саме тому, колектив Центру вирішив провести заняття-розвагу для дітей.

Чи знаєте ви, що традиційною українською стравою, характерною для цього періоду були вареники!? Також традиційними стравами цього періоду були: налисники та сир зі сметаною. От і вихованці Центру спробували сьогодні приготувати смаколики.

Метою проведення даного заходу було поглибити і розширити знання дітей про звичаї та обряди українського народу, познайомити їх зі стравами української національної кухні, з традиціями, пов’язаними із готуванням страв. Продовжили навчати дітей досліджувати предмети, визначаючи їх властивості та якості, а також вдосконалили навички малювання фарбами. Учні з цікавістю та ентузіазмом виконували всі завдання. Сподіваємося, що даний захід прищепив малечі любов до свят і традицій нашого народу!