Яка відповідальність передбачена за неподання звіту про вакансії? Чи можна подавати звіт №3-ПН у електронному вигляді?

  • 191

 

Чинне законодавство про зайнятість населення та інші нормативно-правові акти не передбачають фінансових санкцій для роботодавців чи адміністративної відповідальності для посадових осіб за неподання звітності про вакансії.

Для оперативного вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій форму №3-ПН може бути подано роботодавцем до будь-якого центру зайнятості області, незалежно від місцезнаходження роботодавця, засобами електронного зв’язку.

Оскільки у формі №3-ПН передбачено підпис роботодавця, то при надсиланні до центру зайнятості електронною поштою сканованої форми №3-ПН за роботодавцем залишається обов’язок підтвердження раніше поданої таким способом звітності паперовим носієм, завіреним підписом (керівника або уповноваженої ним особи, фізичні особи-підприємця). У паперовій формі №3-ПН фахівець центру зайнятості проставляє відмітку про прийняття: зазначає дату прийняття, свою посаду, прізвище, ім’я, по батькові та проставляє особистий підпис.

Звертаємо вашу увагу на те, що в електронному кабінеті роботодавця передбачена можливість подання звітів за формою №3-ПН, у т.ч. й уточнювальних, в онлайн-режимі до державної служби зайнятості та подальшим завантаженням фахівцем центру зайнятості в базу вакансій.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості