НАМ КАЖУТЬ, ЩО 16 ЛЮТОГО СТАНЕ ДНЕМ НАПАДУ. МИ ЗРОБИМО ЙОГО ДНЕМ ЄДНАННЯ

  • 258

Фото без опису

Сьогодні вся Україна відзначає День єднання. Нове державне свято започатковане з метою посилення консолідації  українського суспільства, а також зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Ідея Дня єднання виникла ще на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. Зовнішні та внутрішні виклики, що постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, впевненості та конкретних дій. Це не перша загроза, з якою зіткнувся сильний український народ і вкотре проявив свої найкращі якості — згуртованість і волю до перемоги.

Відповідно, 14 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого визначене Днем єднання в Україні. Цього дня на будинках і спорудах в усіх населених пунктах буде піднято державні прапори, українці надягнуть синьо-жовті стрічки та покажуть всьому світу свою єдність.

Ми спокійні! Ми сильні! Ми разом! Великий народ – великої країни!