ДОСТУПНІ ЛІКИ: РОЗШИРЕНО ПЕРЕЛІК ПРЕПАРАТІВ

  • 481

Фото без опису

“Доступних ліків” стало більше: з 1 жовтня перелік ліків, які входять в урядову програму реімбурсації “Доступні ліки”, розширено препаратами для лікування нецукрового діабету, епілепсії, розладів психіки та поведінки. Нагадаємо, раніше до цієї програми входили лише препарати для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету ІІ типу.

ЯК ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНІ ЛІКИ?

?зверніться до лікаря (терапевта, педіатра або сімейного лікаря), з яким укладено декларацію, та отримайте електронний рецепт;

?пацієнтам, які не користуються телефоном, а їх декларація укладена без телефону, лікар випише е-рецепт та одразу надрукує у вигляді інформаційної пам’ятки. Вона міститиме номер рецепту та код підтвердження, а також інформацію про виписані ліки та спосіб їх застосування.

?пацієнтам, які отримали е-рецепт на телефон, лікар також може надрукувати його у вигляді інформаційної пам’ятки.

?завітайте до аптеки з позначкою "Тут є Доступні ліки";

?в аптеці пацієнт повідомляє працівникові аптеки 16-значний номер рецепта будь-яким доступним шляхом: диктує усно, надає надруковану інформаційну пам’ятку або записку із виписаним на неї номером рецепта, показує увімкнений екран свого телефону з відкритим СМС тощо.

?отримайте ліки безоплатно або з частковою доплатою за е-рецептом;

Відпуск ліків за програмою здійснюється в аптеках та аптечних пунктах, які уклали договір з НСЗУ. Побачити ці аптеки можна на дашборді 

Дізнатися, які саме препарати включені до урядової програми "Доступні ліки", можна на сайті Національної служби здоров'я.

Також додамо, для зручності користувачів програми "Доступні ліки" на платформах Viber та Telegram (@SpytaiGrytsia_bot) працює чат-бот “Спитай Гриця”, який розповідає, де отримати ліки кожному пацієнту у селі, містечку чи мегаполісі та які препарати можна отримати за програмою “Доступні ліки”. Чат-бот побудований на основі відкритих державних даних, що регулярно оновлюються.