СПІЛЬНИЙ РЕЙД СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ ТА ПРЕДСТАВНИКІВ ПОЛІЦІЇ

  • 1068

Фото без опису


В умовах карантину посилюється психологічне навантаження на батьків, опікунів, прийомних батьків, пов’язане із перебуванням дітей вдома та необхідністю забезпечити їх навчальний процес та дозвілля. Значно підвищується ризик домашнього насильства, жертвами якого або свідками  стають діти, посилюються інші ознаки складних життєвих обставин в сім’ях, що перебувають на обліку та потребують додаткової допомоги. Тож першочергове завдання спеціалістів служби бути на постійному зв’язку з сім’ями.
Службою у справах дітей  Гайворонської міської ради регулярно здійснюється контроль за сім’ями, у яких проживають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та сім’ями, в яких діти перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі що перебувають у складних життєвих обставинах. Цього разу маршрут рейду «Діти вулиці» пролягав через Червоненський та Мощенський старостинські округи, села Червоне, Вікнина, Берестяги, Долинівка. Комісією у складі представників служби у справах дітей та працівників поліції  обстежено умови проживання 7 сімей. Важлива увага приділялася таким питанням, як  наявність сезонного одягу та взуття, наявність ліків першої необхідності, запасу продуктів харчування, наявність палива. Батьки отримали консультації з питань дотримання правил карантину та належного виконання своїх батьківських обов’язків, про відповідальність щодо залишення дітей без нагляду в небезпечному середовищі, що несе загрозу їх життю та здоров’ю, надані інструкції щодо дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та використання електроприладів.  За результатами роботи  складено відповідні акти. Двох батьків попереджено про неналежне виконання батьківських обов’язків (в будинках брудно, розкиданий одяг та речі, немає приготовленої їжі). Також під час рейду було виявлено родину, в якій батьки перебували в стані алкогольного сп’яніння, а 6-річна дитина була голодна в холодному будинку. 

Служба у справах дітей Гайворонської міської ради  наголошує, шановні батьки, будьте уважними до своїх дітей, відповідальними, приділяйте більше уваги їх проблемам та побутовим умовам, в яких живуть ваші діти!!!
Небайдужі громадяни –  в разі виявлення сімей, в яких  існує загроза життю та здоров’ю дітей звертайтесь до служби у справах дітей за телефоном: 0978459609