Про перенавчання працівників роботодавцями

  • 219

Фото без опису

 

У ході опитування роботодавців, проведеного влітку минулого року під час реалізації пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, вивчалось питання перенавчання чи підвищення кваліфікації роботодавцями своїх працівників упродовж трудової діяльності.

З числа опитаних роботодавців 54% зазначили, що вони проводили перенавчання працівників чи займались підвищенням їх кваліфікації (за 79 професіями).

Займались перенавчанням (підвищенням кваліфікації) 100% роботодавців професійної, наукової сфери діяльності та роботодавці освітньої сфери. 79% – сфери охорони здоров’я, 73% – добувної сфери, 69% – сфери постачання електроенергії, газу, 61% роботодавців сфери переробної промисловості займаються навчанням працівників.

43% працівників сфери охорони здоров’я, 12% працівників підприємств переробної промисловості, 11% працівників освітньої сфери та 10% працівників сфери транспорту проходили перенавчання чи підвищували кваліфікацію.

З числа працівників з професійно-технічною освітою 35% проходили перенавчання чи підвищували кваліфікацію.

З числа водіїв – 40%, робітників металургійних та машинобудівних професій – 21%, робітників з видобутку корисних копалин і на будівництві – 17%, робітників, що обслуговують машини, – 14% проходили перенавчання чи підвищували кваліфікацію.

   Примітка. Організувати підвищення кваліфікації працівників (без припинення трудових відносин) можливо у системі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Ознайомитись з цим питанням можна на вебсторінках центрів (інформація про центри розміщена на вебсторінці обласного центру зайнятості у розділі “Навчання”).

 

Детальніше за посиланням: https://kid.dcz.gov.ua/?fbclid=IwAR1f1lUctvz4BErLY3AhcszZm90wgkVFCivaJbxb3xfImyzDc9vszv6_yzA

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості