ЗУПИНИМО КРАДІЇВ ЕНЕРГЕТИЧНОГО МАЙНА

  • 279

Фото без опису

Одним із чинників безперебійного та якісного електропостачання є відсутність крадіжок та пошкоджень енергетичного майна.

Внаслідок дій сторонніх осіб виникають аварійні відключення, перепади напруги, виходить із ладу побутова техніка, порушується робота підприємств, вулиці, населені пункти або й цілі райони залишаються знеструмленими на невизначений термін.

Окрім цього, виникає загроза здоров'ю та життю як самих зловмисників так і добропорядних громадян. Часто при спробах крадіжки чорних або кольорових металів, трансформаторної оливи, гинуть діти та підлітки.

Нажива, яку отримують злодії, мізерна в порівнянні із завданими збитками. Покупець краденого енергетичного майна теж стає співучасником злочину і потурає новим правопорушенням.

Крадіжки на енергооб'єктi - НЕ пустощі, а кримінальний злочин, і відповідно до статті 194-1 ККУ «Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики», карається у вигляді позбавлення волі строком до 10 років, а у випадку настання тяжких наслідків (якщо, від ураження електричним струмом загине людина) - до 15 років.

Для того, аби ефективно протидіяти зловмисникам, зусиль енергетиків i правоохоронців недостатньо. Неоціненну допомогу в боротьбі з розкрадачами можуть надати небайдужі громадяни.

Дізнатися про аварійні та планові роботи ви можете:

  • на сайті https://kiroe.com.ua/
  • на сайтах ОТГ
  • адресної розсилки (в окремих випадках)

Звертаємося до жителів громади з проханням не залишатися байдужими, і невідкладно повідомляти за тел. (05254)5-04-05 про підозрілих осіб, які здійснюють роботи в безпосередній близькості від трансформаторних підстанцій чи металевих опор високовольтних ліній електропередач. Інформувати про випадки крадіжок з інших електроенергетичних об'єктів, про діяльність скупників викраденого майна. Номерний знак, марка, колір автомобіля, на якому пересуваються дані особи, опис їхньої зовнішності, інша інформація про них – все це може суттєво  посприяти припиненню  протиправної діяльності та притягненню розкрадачів до відповідальності.