ШУКАЄМО ТИХ, ХТО БАЖАЄ СТВОРИТИ ПРИЙОМНУ СІМ`Ю ТА ВЗЯТИ НА ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ

  • 194

Фото без опису

Коли не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, альтернативою стає прийомна сім’я, або дитячий будинок сімейного типу.

Прийомна сім'я - це одна із форм влаштування дітей, в якій прийомні батьки беруть на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти живуть у такій сім'ї до досягнення повноліття або до 23 років, якщо вони навчаються у ВУЗі.

Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею, що дітей може бути розміщено від 5 до 10.

Діти, які виховуються у прийомній сім'ї або в будинку сімейного типу, не втрачають статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, за ним зберігаються всі пільги, передбачені законодавством України. Прийомні батьки допомагають підтримувати контакт дитини з її біологічними родичами (якщо таке спілкування безпечно для дитини), а в разі відновлення батьків у батьківських правах, дитина буде повернута в біологічну сім'ю.

Прийомна сім'я та дитячий будинок сімейного типу є тимчасовою формою влаштування дитини, оскільки розглядаються варіанти повернення його в біологічну сім'ю або усиновлення іншими людьми (при встановленні контакту).

Всіх, хто бажає створити прийомну сім`ю та взяти на виховання дітей, просимо звертатися до відділу у справах дітей Гайворонської міської ради за адресою: площа Героїв Майдану, 5, каб. 12. .