Добір працівників, організація профнавчання та тимчасові роботи – завжди на часі у роботодавців

  • 267

Фото без опису

 

Питанням співпраці служби зайнятості та роботодавців відповідно до вимог чинного законодавства про зайнятість населення був присвячений семінар, що відбувся нещодавно в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості.

Розпочинаючи захід, Наталія Фоміна, начальник відділу взаємодії з роботодавцями міськрайонного центру зайнятості, нагадала присутнім про послуги, що надає служба зайнятості роботодавцям, зокрема з добору працівників, організації професійного навчання незайнятого населення на замовлення роботодавця, у тому числі й шляхом стажування безпосередньо на підприємстві, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру  тощо.

Серед обговорених питань легалізація трудових відносин. Наголошувалось, що роботодавці, які використовують найману працю, зобов’язані оформляти трудові відносини відповідно до вимог чинного законодавства та здійснювати нарахування заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.

Окремо йшлося про державні програми, які стимулюють роботодавців до створення нових робочих місць, можливості служби зайнятості щодо підвищення якості робочої сили, а також про електронні сервіси, які активно впроваджуються у роботу служби зайнятості задля спрощення налагодження комунікацій з клієнтами.

Відповідаючи на численні запитання, фахівчиня міськрайонного центру зупинилась на окремих положеннях чинного законодавства, що регулюють сферу трудових відносин з найманими працівниками, та змінах, які відбулися.

 

О. Дмитрієнко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості