Про наявні вакансії (на момент опитування роботодавців)

  • 288

Фото без опису

 

У ході опитування (проведено влітку минулого року) роботодавців, яке було проведене під час реалізації пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, вивчалось питання наявності вакансій та вимог роботодавців до претендентів на роботу.

З числа опитаних роботодавців (916 юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців) 28% зазначили (на момент опитування), що вони мають відкриті вакансії (за 157 професіями). За секторами економіки найбільшу частку відкритих вакансій мали роботодавці добувної промисловості (70% від числа таких роботодавців), з постачання електроенергії, газу (66%), охорони здоров’я (47%). Найбільша частка відкритих вакансій була в переробній промисловості (28%), добувній промисловості (18%), сільському господарстві (15%).

Переважна частка (69%) відкритих вакансій передбачала наявність у претендентів на роботу професійно-технічної освіти. Вимоги щодо наявності вищої освіти висували 18% роботодавців.

Найбільша частка відкритих вакансій стосувалася робітників металургійних та машинобудівних професій (26%), кваліфікованих робітників з інструментом (23%), водіїв (17%).

Примітка. Ознайомитись з актуальними вакансіями (на поточний момент) можливо на вебсторінці обласного центру зайнятості у розділі “Шукаю роботу”.

Більш детально за посиланням: https://kid.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості