Про плинність кадрів

  • 596

Фото без опису

 

У рамках реалізації пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів одним з питань, яке досліджувалось, було вивчення ситуації щодо плинності кадрів у роботодавців.

З числа опитаних роботодавців 70% повідомили, що плинність кадрів у них не перевищує 10%, 13% зазначили, що такий показник складає від 11% до 30%, 5% зауважили, що плинність кадрів перевищує 30% (9% зазначили, що на таке запитання їм важко відповісти).

За видами економічної діяльності роботодавців плинність кадрів перевищує 30%: найбільше у сфері сільського господарства (12%, що пояснюється значним впливом сезонності), державному управлінні, транспорті (по 9%), переробній промисловості, операціях з нерухомістю (7%). Найвища плинність кадрів в межах від 11% до 30% спостерігається в добувній промисловості (50% опитаних роботодавців), діяльності з постачання електроенергії, газу (45%), в сфері мистецтва, розваг (24%).

Звільняли працівників протягом 12 місяців (опитування проводилось влітку 2021 року) 65% роботодавців. Частка роботодавців, які звільняли працівників, найвища у галузі постачання електроенергії, газу (99%, при цьому необхідно враховувати, що мається на увазі звільнення з роботи хоч б 1 працівника протягом 12 місяців, що передували опитуванню), добувній промисловості (96%), сільському господарстві (80%).

Примітка. Одним із методів попередження негативних проявів плинності кадрів є вирішення питань більш ефективного добору кандидатів на роботу. Допомогу в цих питаннях можуть надати в центрах зайнятості організовуючи професійний відбір претендентів. Ознайомитись з окремими питаннями організації такого відбору можливо на весторінці обласного центру зайнятості у розділі “Профорієнтація”.    

 

Детальніше за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/poslugy-z-proforiyentaciyi

 

#служба_зайнятості #EU4Skills #ДСЗ