Про статистику регіонального ринку праці

  • 182

Фото без опису

 

На нашій сторінці у Фейсбук розпочалося розміщення матеріалів, присвячених результатам пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів. 10.01.2022 було розміщено матеріал про розділ “Результати статистичного аналізу” комплексного звіту “Ринок праці Кіровоградської області. 2021”. Цей розділ складається з висновків та матеріалів, згрупованих у рубрики “Економічна ситуація в Кіровоградській області”, “Трудові ресурси Кіровоградської області”, “Інформація щодо стану зареєстрованого безробіття в Кіровоградській області”, “Заклади професійної (професійно-технічної) освіти Кіровоградської області”.

У першій рубриці проаналізовано статистичні дані та визначено, що пріоритетними видами економічної діяльності в області були і залишаються сільське господарство, переробна промисловість, сфера торгівлі. При цьому рівень середньомісячної заробітної плати у сільському господарстві та торгівлі відстає від середнього рівня, а в промисловості – перевищує середній рівень.

В першій рубриці зібрана також інформація про роботодавців. Так, склався такий розподіл підприємств (станом на 01.01.2021) – 6 великих підприємств, 401 середнє підприємство, 981 мале підприємство, 7162 мікропідприємств. В області було зареєстровано 29766 фізичних осіб-підприємців. Найбільше підприємств (40%) за видами економічної діяльності належать до сфери сільського господарства, торгівлі (21%) та сфери промисловості (11%). Зібрана також інформація про кількість підприємств та підприємців по нових 4-х районах та по старій градації районів і міст обласного значення.

Детально ознайомитись з показниками діяльності суб’єктів господарювання можливо на вебсторінці Головного управління статистики у Кіровоградській області.

 

Детальніше за посиланням: https://www.kr.ukrstat.gov.ua/?r=stat-info

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості