ВИМОГИ ДО УТРИМАННЯ ТЕРИТОРІЙ В ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

  • 345

Фото без опису

Гайворонська міська рада повідомляє, що відповідно до Правил благоустрою Гайворонської міської ради, затверджених рішенням Гайворонської міської ради від 29 червня 2021 року №1095, обов’язок по механізованому та ручному прибиранню територій у зимовий період, вчинення протиожеледних заходів: тротуарів, територій, прилеглих до торгових центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів, ринків та інших об’єктів торгівлі на відстань до бордюрного каменю, який обмежує проїзну частину вулиці, та 10 м по інших сторонах периметру, а також палаток, мафів, кіосків, інших об’єктів виносної/вуличної торгівлі на відстані 10 метрів по периметру – покладається на суб’єктів господарювання, що експлуатують вказані об’єкти.

Відповідно до РОЗДІЛУ VII ВИМОГИ ДО САНІТАРНОГО ОЧИЩЕННЯ ТЕРИТОРІЇ, необхідно:

?Розчищати вулиці, провулки, проїзди, тротуари від снігу і снігових заметів, льоду та бруду, розпочинати прибирання снігу з урахування навантаження та значення доріг для забезпечення життєдіяльності міста.

?Посипати вулиці, провулки, проїзди, тротуари та інші місця загального користування протиожеледною сумішшю в достатній кількості для безпечного руху пішоходів.

?Вивозити негайно з прилеглої території сніг, в разі неможливості, сніг дозволяється укладати у валки на газонах та біля дерев.

?Зчищувати від снігу дахи будинків і ліквідовувати льодові нарости(бурульки) з покрівель, карнизів, водостічних труб негайно силами і коштами власників, орендаторів, балансоутримувачів будинків та споруд з обов’язковим дотриманням заходів безпеки.

За недотримання правил благоустрою міста на порушників чекає покарання у вигляді адміністративного штрафу згідно статті 152 КУпАП.