ОБОВ'ЯЗКОВІ МЕДИЧНІ ОГЛЯДИ ДІТЕЙ ПІД ОПІКОЮ ТА ПІКЛУВАННЯМ ГРОМАДЯН

  • 401

Фото без опису


     Служба у справах дітей Гайворонської міської ради нагадує, що відповідно до ч. 2 ст.34 Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб з числа дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування №230-V від 05.10.2005 року передбачено, що обов’язкові медичні огляди всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають здійснюватися двічі на рік.
      Відповідно до п. 47 постанови КМУ №866 від 24.09.2008 року з 2019 року опікуни та піклувальники щороку з моменту призначення зобов’язані подавати службі у справах дітей за місцем свого проживання (перебування) висновок про стан здоров’я опікуна, піклувальника, складений за формою згідно з додатком 5.
      В черговий раз нагадуємо опікунам та піклувальникам проживаючим на території Гайворонської міської громади про необхідність своєчасного проходження щорічного медичного огляду ними особисто, та проходження 2 рази на рік медичного огляду дітьми які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, з обов’язковим наданням висновків про стан здоров’я опікуна (піклувальника) та підопічних дітей службі у справах дітей Гайворонської міської ради за адресою: площа Героїв Майдану 5 каб. №12. Ви маєте можливість отримати в службі у справах дітей бланки медичних оглядів.
    Звертаємо увагу, що у разі ненадання або не своєчасного надання вищевказаних документів, служба у справах дітей залишає за собою право відповідно до вимог діючого законодавства України як орган влади який здійснює контроль за станом утримання та виховання усіх категорій дітей на відповідній території, звертатися до органів поліції з клопотанням про притягнення опікунів(піклувальників) до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».