ПРОЄКТ РЕКОНСТРУКЦІЇ ЛІЦЕЮ

  • 468

У 2020 році Президентом України було ініційовано початок масштабної програми «Велике будівництво», яка має забезпечити реалізацію державної політики щодо економічного зростання та інвестиційної привабливості територій, покращення надання соціальних послуг тощо. З метою реалізації проєкту на території Гайворонської міської ради проведено аналіз об’єктів комунальної власності, що потребують проведення капітальних ремонтів та можуть відповідати вимогам Програми. Запропоновано розробити проектно-кошторисну документацію з реконструкції будівлі (термомодернізація) комунального закладу «Гайворонський ліцей №1». Наразі архітектурною майстернею «ПЛЯСОВИЦІ» (м.Вінниця), розроблено містобудівний розрахунок (техніко-економічні показники, схема генплану, перспективне зображення, паспорт опорядження фасадів, плани поверхів, розрізи).

Головний архітектор проєкту Віталій Плясовиця запропонував дуже цікавий, сучасний та сміливий, стиль оформлення школи, а саме – барнхаус.

Європейський шлях, стриманість і м’якість сприйняття – це головна особливість бачення, якою повинна бути школа. Частково змінено форму даху, перероблено  вхідну групу школи та додано зовнішній ліфт на всі поверхи. Фасад прикрашено декоративними піктограмами, знаками та символами  шкільних наук, а також орнаментом вишиванки Кіровоградської області. Робочий проєкт заплановано завершити до лютого 2022 року, після отримання містобудівних умов та обмежень для проектування.

Реалізація даного проєкту забезпечить створення комфортних умов для перебування дітей та працівників у закладі освіти, досягнення максимальної ефективності використання енергоресурсів, заощадження бюджетних коштів, зменшення до мінімального рівня витрат на послуги з електропостачання, покращення зовнішнього вигляду приміщень та рівня надання освітніх послуг.

ПРОЄКТ РЕКОНСТРУКЦІЇ ⇒ ЗА ПОСИЛАННЯМ