Застосування РРО/ПРРО

  • 521

Фото без опису

Гайворонська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  повідомляє, що Законом України від 01 грудня 2020 року № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» внесено зміни до п. 61 підрозд. 10 розд. XX «Інші перехідні положення» Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI (далі - ПКУ), відповідно яких з 01.01.2022 року всі платники єдиного податку другої – четвертої груп при здійсненні господарської діяльності мають використовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО та/або ПРРО).

Для застосування ПРРО, використання яких значно спрощує процес реєстрації розрахункових операцій, рекомендуємо суб’єктам господарювання використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщені за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо. Також у банері наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/, та https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/), відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців розміщені за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/. Відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО розміщено за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/elektronni-dovirchi-poslugi/ Шановні платники у центрах обслуговування платників Ви маєте  можливість отримати допомогу з питань реєстрації та застосування ПРРО.