НОВЕ ЛАБОРАТОРНЕ ОБЛАДНАННЯ - НОВА ЯКІСТЬ ДОСЛІДЖЕННЯ

  • 676

Фото без опису

 

 

Лабораторні методи дослідження - це важливий етап діагностики захворювань, який дозволяє визначити найменші зміни роботи систем і органів людини. Якість та своєчасність надання медичної допомоги населенню залежить від стану медичного обладнання.

Саме тому в КНП "Центральна міська лікарня" закуплено нову аналітичну систему флюорисцентного імуноаналізу Finecare FIA Meter з великим спектром можливостей проведення сучасних лабораторних досліджень. На даному етапі закуплено реактиви для проведення кількісної експрес-діагностики:

-маркерів запалення (С-реактивний білок, прокальцитонін), маркерів гіперкоагуляції та ендогенного фібринолізу (D-дімер) – специфічні діагностичні критерії при запальних процесах, викликані збудниками COVID-19;

-маркеру порушення обміну глюкози (глікований гемоглобін), важливого як при постановці первинного діагнозу «Цукровий діабет», так і подальшого контролю цього процесу.

Після успішної попередньої перевірки системи, буде розширено діагностичну лінійку можливостей – визначення рівня гормонів щитовидної залози (Т3, Т4, ТТГ), антитіл імуноглобулінів М та G та SARS-CoV-2, феритину (специфічний складний білковий комплекс, головний запас заліза в організмі і його індикатор при анеміях, у т.ч. їх доклінічних формах) та інших необхідних маркерів.

Введення зазначених видів досліджень дасть можливість пацієнтам та жителям громади здійснювати перевірку та дослідження в місцевій лікарні і не витрачати час та кошти для поїздок в обласну лікарню.