СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗМЕНШЕНО ВАРТІСТЬ ПЛАТНИХ ПОСЛУГ ТА ЗАТВЕРДЖЕНО БЮДЖЕТ ГРОМАДИ НА 2022 РІК

  • 780

Фото без опису

Сьогодні, 22 грудня, відбулось засідання 21-ї чергової сесії міської ради восьмого скликання. Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко.

Затвердивши порядок денний депутати перейшли до розгляду питань.  З метою створення сприятливих умов для безперешкодного пересування осіб з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, порушення зору, інтелектуальні та психічні порушення та іншим маломобільним групам населення депутати затвердили рішення про утворення та затвердження Положення про службу з перевезень вищезазначених осіб «Соціальне таксі».

Враховуючи пропозиції постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів, власності, економічного і соціально розвитку вирішено затвердити Програму розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я на 2022 рік спрямовану на визначення проблемних аспектів роботи закладів охорони здоров’я та їх вирішення.

З метою раціонального використання бюджетних коштів та необхідністю запровадження платних послуг, які можуть надаватись КНП «Центральна міська лікарня» було затверджено Прейскурант на платні послуги, вартість яких була суттєво зменшена. Також внесено зміни Положення про порядок надання платних послуг, відповідно до яких,  кошти, отримані від надання платних медичних послуг спрямовуватимуться на фінансування видатків та досягнення соціальної мети діяльності.

Заслухавши начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Івана Павленка зі звітом про здійснення регуляторної діяльності міської ради за 2021 рік депутати затвердили його  та План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік.

Задля підвищення якості життя та добробуту населення на основі реалізації обґрунтованих структурних реформ, комплексного економічного  і соціального  розвитку громади, розвитку громадянського суспільства, підтримання стабільного та задовільного стану навколишнього природного середовища затверджено Програму соціально-економічного та культурного розвитку  громади.

Задля зменшення кількості безпритульних тварин на території населених пунктів на основі гуманного та відповідального ставлення до них, визначення прав та обов’язків фізичних та юридичних осіб, які опікуються безпритульними тваринами, зміни громадської думки у бік цивілізованого, гуманного та етичного поводження з тваринами, що позитивно вплине на виховання підростаючого покоління і моральний клімату суспільстві депутатами міської ради затверджено Програму регулювання чисельності безпритульних тварин на території громади.

Враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради внесено зміни до структури Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Центральна міська лікарня», КЗ «Центр культури і дозвілля», КЗ «Гайворонський краєзнавчий музей», КЗ «Гайворонська дитячо-юнацька спортивна школа», КЗ «Гайворонський центр дитячої та юнацької творчості», КЗ «Гайворонська школа мистецтв», КУ «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів освіти», відділу освіти, молоді та спорту.

З метою проведення з дотриманням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» процедури закупівлі  послуг фінансового лізингу з метою придбання комунальної техніки, що необхідна  для безперебійної роботи при виконанні поточних та інших  завдань на зазначених умовах депутати затвердили рішення Про надання дозволу комунальним підприємствам «Гайворонський комунальник» та «Хащуватське комунальне господарство» на отримання фінансового лізингу у новій редакції.

Для залучення  соціальних партнерів у процес соціально-економічного розвитку  громади, що дає можливість вирішувати проблеми місцевого значення  та розвивати власну територію, враховуючи рекомендації постійних комісій затверджено Положення та типовий договір про соціальне партнерство.  Також враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів, власності, економічного і соціального розвитку міська рада внесла зміни до бюджету громади на 2021 рік та затвердила бюджет громади на 2022 рік

Окрім того депутати розглянули та прийняли рішення щодо трьохсот питань з розділу земельних відносин. На цьому сесія свою роботу завершила.

Ознайомитись з текстами рішень та поіменним голосуванням можна на офіційному сайті міської ради.