ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

  • 1444

Фото без опису

В Україні щороку, починаючи з 2008, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини.

Підвищення рівня правової культури, формування громадянської компетентності учнівської молоді та виховання її в дусі поваги до прав людини, вироблення навичок відповідальної поведінки, виховання інтересу до активної суспільної діяльності в межах правового поля, виховання в дітей та учнів поваги до закону та прав людини, залучення до участі в цікавих правових заходах – основна мета проведення Тижня права в закладах освіти громади.

           Надзвичайно цікаво і різноманітно минулого тижня пройшли виховні заходи в рамках Всеукраїнського тижня  правової освіти у закладах освіти. Для наймолодших учнів та вихованців проведено гру – мандрівку "Захищаємо права казкових героїв", конкурси малюнків, плакатів «Світ моїх прав», тренінг «Права свої знай і про обов’язки  пам’ятай», година спілкування «Наші права- щасливе дитинство»  та казкові правові вікторини.

 Для учнів 5-11 класів проведено Всеукраїнський урок "Права людини" з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, організовано  перегляд презентації "Конвенція про права дитини",  цікаво пройшов конкурс малюнків "Світ моїх прав".  Соціологічне опитування та тестування на тему «Чи знаю я свої права»  та вікторина «Виконуємо свої обов’язки» дозволили з'ясувати наскільки добре учні знають свої права та обов'язки. Виховні години: «Закон обов’язковий для всіх», «Права дитини - права людини», «Я громадянин правової держави», «Права і обов`язки громадян України», «Подорож у країну прав», «Правова абетка», «Право на освіту: право чи обов`язок?» надали   учням вміння орієнтуватись у величезному потоці правової інформації.