АКТИВНІ ПАРКИ ГАЙВОРОНЩИНИ

  • 385

Фото без опису

«Активні парки – локації здорової України» – це проєкт Президента України, який направлений на оздоровлення нації та створення вільного доступу до рухової активності. Він передбачає облаштування в місцях масового відпочинку безперешкодного доступу громадян, зокрема осіб з інвалідністю, до спортивних споруд і місць для заняття різними видами рухової активності.

   Основна мета проєкту – зробити спорт доступним для громадян та залучити різні групи населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

До реалізації даного проєкту у 2021 році долучилась і Гайворонська громада. В сквері Перемоги розпочато облаштування локацій, створено Facebook сторінку АКТИВНІ ПАРКИ МІСТА ГАЙВОРОН, де висвітлюється інформація по реалізації проекту, графік активностей, світлини з проведених заходів та інша інформація.

09 грудня 2021 року в м. Кропивницький відбулась семінар-нарада щодо реалізації соціального проєкту "Активні парки – локації здорової України", в якому взяли участь працівники управління молоді та спорту облдержадміністрації, обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" та координатори проєкту від територій області. Представником нашої  громади став вчитель фізичної культури Гайворонського політехнічного коледжу Олексій Костенко.

У ході заходу було відзначено активних працівників галузі фізичної культури та спорту громад області, серед яких – Олексій Костенко, нагороджений спільною подякою управління молоді та спорту облдержадміністрації  та обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх"   за розвиток проєкту на території області. За результатами семінару-наради підбито підсумки реалізації соціального проєкту "Активні парки – локації здорової України" на території області у 2021 році та обговорено планування відповідних заходів на 2022 рік.